Search
  • Stijn Janssen

Zoekmachine optimalisatie

Yep. Hier is die dan. De eerste echte blog post.


Sta me toe even te schetsen waar ik met deze weblog naartoe wil. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Zoekmachine optimalisatie is mijn werk en mijn passie. En daar schrijf ik over. Zodat u, als lezer, het ook begrijpt.


Wat is dat precies, zoekmachine optimalisatie, vraagt u? Ook weer eenvoudig. Om het met een voorbeeld aan te tonen: Dakwerken Keldermans heeft een website, en die willen ze graag helemaal op de eerste pagina zien staan als iemand in Google op zoek gaat naar 'dakwerken'. Welnu, zoekmachine optimalisatie is het geheel van technieken en strategieën die ervoor zorgen dat de website van Dakwerken Keldermans inderdaad op de eerste pagina van Google verschijnt op het moment dat iemand de term 'dakwerken' ingeeft.


Klinkt ingewikkeld, zegt u? Waarschijnlijk wel. Maar precies daarom dient deze blog. Om het allemaal een beetje duidelijker te maken. Tip: zet deze site bij je favorieten. Want er zal veel geschreven worden! En geef gerust commentaar bij elke post die je interesseert of als je bepaalde vragen hebt. Dat hoort ook bij bloggen. Interactiviteit.


Heeft u het ondertussen al gemerkt? Ik praat over zoekmachine en gelijk over Google. Zijn Yahoo!, nieuwkomer Bing, AltaVista... dan niet belangrijk? Inderdaad! Zij zijn niet belangrijk.


Niet vergeten. Ik schrijf vanuit het standpunt van een zoekmachine optimalisatie expert. Internetbezoekers naar je site halen. En mijn bezoekersstatistieken tonen aan dat 90% via Google komt. Ga ik energie stoppen in die andere 10%? Nee toch. Vooral niet omdat het mij aardig lukt met Google.


Zo. Nu dat van de baan is, ga ik er in de volgende post meteen invliegen!

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Er worden heel wat technieken aangewend om een website hoger te laten ranken in Google. Dat gaat van white hat over grey hat tot black hat. Van veilig en geen risico tot gevaarlijk en veel risico om e