Search
  • Stijn Janssen

Website aanmelden bij zoekmachines - zin en onzin

Nog altijd zijn er heel wat website eigenaars die zich hierover zorgen maken. "Zal mijn website wel in Google verschijnen als ik deze niet aanmeld bij Google?" of "Hoe kan ik nu hoog scoren in Google als ik mijn site niet heb aangemeld?".


Het onderwerp heeft recent nog meer aandacht gekregen nu Bing.com is geboren. Er wordt wat afgezocht op termen als "aanmelden bing", "website aanmelden bij bing" e.d.


Tot overmaat van ramp zijn er ook nog webdesigners die beloven je nieuwe website aan te melden bij de zoekmachines onder het mom van seo/zoekmachine optimalisatie/hoge ranking in Google EN daar zelfs nog geld durven voor vragen ook! Jawadde.


Ik heb echter goed nieuws. Laat dit geen stresspunt zijn. Want het heeft geen bal effect voor je rankings. En geef er zeker geen geld aan uit. Tenzij je er slapeloze nachten aan overhoudt, natuurlijk. Een gerust gemoed is ook geld waard!


Wat je dan wel moet doen?


Simpel. Een degelijke en constante linkbuilding campagne (jazeker, zo ééntje als die van SEO-Coach.be). Samen met een goed gestructureerde en geoptimaliseerde website en kwalitatieve teksten zijn links een garantie voor hoog scoren in Google.


En weet je wat? Yahoo en Bing volgen automatisch! Ik heb voor mijn eigen sites heel wat positie 1 rankings (jawel, helemaal bovenaan) in Bing zonder ooit één URL te hebben aangemeld.


Zo. Opgelucht?


Noot: als ik schrijf over "aanmelden bij zoekmachines", dan bedoel ik de traditionele methode van "addurl" en "submiturl".


Er is ook een moderne en efficiënte vorm van aanmelden, perfect voor zoekmachine optimalisatie. Maar, beste lezers, dat is voor een volgende keer...

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Er worden heel wat technieken aangewend om een website hoger te laten ranken in Google. Dat gaat van white hat over grey hat tot black hat. Van veilig en geen risico tot gevaarlijk en veel risico om e