Search
  • Stijn Janssen

Google top 10 ranking - 4 redenen waarom dit cruciaal is

Naderen we stilaan het moment dat we ons afvragen: "Waar gingen we nu ook alweer op zoek naar informatie vooraleer we Google gingen gebruiken?" Een beetje overdreven misschien voor mijn generatie, geboren in the sixties. Maar zeker niet meer voor onze kinderen en kleinkinderen. Als je een eigen winkel of bedrijf hebt dan moet het toch al tot je doorgedrongen zijn hoe belangrijk een plaatsje op de eerste pagina van big Google is voor je produkt of dienst. Toch nog niet overtuigd? Gisteren las ik een sudie uitgevoerd in de UK in 2007 (dan zal het nu in 2009 zéker zo zijn). Natuurlijk gevonden tijdens het surfen op het net. Lees wat de statistieken zeggen:


1. In Juli 2007 werden er 3,7 miljard zoekopdrachten in zoekmachines geregistreerd in UK. Als ik goed gerekend heb, zijn er dat meer dan 400.000 elke dag!


2. 80% van uw prospecten gaan eerst informatie zoeken in een zoekmachine voor ze bij u uw produkt of dienst kopen. Waar staat uw website in Google?


3. Voor al die zoekopdrachten wordt Google gebruikt in 80% van de gevallen. Dat betekent dat voor elke 5 keer dat er naar iets gezocht wordt in een zoekmachine, Google de eerste keuze is om die opdracht uit te voeren. Van dominantie gesproken!


4. 70% van de Google gebruikers kijken nooit verder dan de eerste bladzijde. De eerste 10 resultaten dus. Veel potentiële klanten zullen u dus niet kiezen als uw winkel/bedrijf niet voorkomt in die Google Top 10.


Voilà.


Ok, ik verdien er mijn brood mee, maar als je het mij vraagt is het geen overbodige luxe maar stilaan een must om zichtbaar te zijn op die befaamde eerste pagina in Google.


Hulp nodig?

Vraag een gratis Google Top 10 Potentie Analyse van je website op onze homepage: http://www.seo-coach.be

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Er worden heel wat technieken aangewend om een website hoger te laten ranken in Google. Dat gaat van white hat over grey hat tot black hat. Van veilig en geen risico tot gevaarlijk en veel risico om e