Search
  • Stijn Janssen

Alweer een belangrijke Google algoritme update

Eén ding is zeker wat betreft SEO, het landschap verandert snel. En waarschijnlijk toch in het voordeel van websites die kwalitatieve content op hun site publiceren en dat doen op een regelmatige basis. Ook wat externe links betreft zal de kwaliteit moeten stijgen (als dat al niet het geval is natuurlijk) om een goede ranking te behouden en/of vanuit een lagere positie omhoog te klimmen.

Dat zaait uiteraard veel twijfel. Maar anderzijds is het ook een opportuniteit. Want nu heb je een unieke gelegenheid om hoog in google te scoren met een kwalitatieve website. Toch als alles de richting uit gaat die Google verkondigt. En laat ons aannemen dat dat ook hun oprechte doelstelling is.


Dat top 10 rankings voor heel wat zoektermen danig gewijzigd zijn in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is een feit. Websites die al jaren bestaan, slagen er nu in om vanuit het niets naar pagina 1 op te klimmen. Wat dus betekent dat heel wat andere websites uit die top 10 zijn verdwenen. Allemaal dus het gevolg van de Google battle tegen spam.


Confusing but interesting times...

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Er worden heel wat technieken aangewend om een website hoger te laten ranken in Google. Dat gaat van white hat over grey hat tot black hat. Van veilig en geen risico tot gevaarlijk en veel risico om e